Huiswerkinstituut heerhugowaard

StudieSucces is gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen die op een bepaald moment in hun schoolcarrière moeite hebben met het leren en / of maken van het schoolwerk. StudieSucces wijst de weg naar betere cijfers.

Slagingspercentage van 90%!

Bij StudieSucces kunnen leerlingen rekenen op coaching en ondersteuning van vakmensen. Zij hebben als doel om leerlingen op een positieve en gestructureerde wijze te leiden naar het behalen van betere resultaten en het verbeteren van de studievaardigheden. StudieSucces heeft een gemiddeld slagingspercentage van 90%! Dit resultaat komt mede door onze flexibele inzetbaarheid, ons vakmanschap en onze aanpak die zich richt op de individuele leerling. Binnen dit slagingspercentage rekenen wij zowel leerlingen die geslaagd zijn als leerlingen die over gaan naar het volgende leerjaar.

Filosofie

In het onderwijssysteem wordt weinig aandacht besteed aan de wijze waarop leerlingen leren om te leren. Het gaat uit van een bepaalde vanzelfsprekendheid gebaseerd op het feit dat ‘leren’ een natuurlijk gegeven is, omdat leerlingen zelf gemotiveerd zouden zijn om te presteren.
Een opleiding wordt gezien als het fundament voor een goede toekomst, een goed inkomen en dus voor een plezierig leven. Of leerlingen, zeker in hun puberteit, die (lange termijn) visie hebben is niet vanzelfsprekend. Leren moet vooral ‘leuk’ zijn en het is ‘leuk’ wanneer er goede cijfers worden behaald en daarmee geen onenigheid in het gezin ontstaat. Slechte cijfers kunnen leiden tot frustratie bij zowel ouders als het kind. Ook het zelfvertrouwen kan hierdoor afnemen. De leerling komt dan terecht in een negatieve spiraal.

Het juiste zetje
In het huidige onderwijs wordt de leerstof gepresenteerd, zodat deze aansluit op de gemiddelde leerling. Maar geen mens is gemiddeld en er zijn leerlingen die buiten de boot vallen. Soms is er niet heel veel voor nodig om deze leerlingen weer op de rails te krijgen; het maken van een goede planning, de leerstof verbinden aan de praktijk, deze te visualiseren of de leerstof op andere manieren aanbieden. Inspireren, motiveren en faciliteren zijn daarin belangrijke drijfveren in plaats van ‘verdeel en heers’(afdwingen). In het huidige onderwijssysteem is hier echter geen ruimte voor, wat ervoor zorgt dat er van ouders een grotere betrokkenheid en verantwoordelijkheid wordt gevraagd.

Missie

Het is de missie van StudieSucces om leerlingen op eigen kracht succesvol te laten worden in plannen en leren. Dit bereiken we door ze te coachen, te inspireren, te motiveren en door de middelen te faciliteren met als eindresultaat betere cijfer, omdat de leerling het leren weer leuk vindt. Dat geeft naast betere resultaten ook meer zelfvertrouwen, waarmee het toekomstperspectief positief wordt beïnvloed.

Hoe we dit doen?
Door het geven van professionele begeleiding en coaching met ervaren, vakbekwame begeleiders met psychologische en pedagogische bagage. Zo komen we samen tot studie succes en dat draagt bij aan meer zelfvertrouwen en een stressvrije schooltijd.


Facebook

wie is wie & wie doet wat?

 • Saskia

  Saskia


  Functie: Directeur StudieSucces en Kinderopvang Babbels
  Hoogste opleiding: Pedagogiek, Hoge school van Amsterdam.

  Reinier over Saskia: 'Saskia is de directeur en oprichtster van StudieSucces en Kinderopvang Babbels. Zij is zeer betrokken bij de opzet van de begeleiding van leerlingen. Het gaat daarbij niet alleen om de planning van het huiswerk, maar ook om inhoudelijke ondersteuning en individuele aandacht. Ook zorgt Saskia voor een zeer plezierige werksfeer en ze is nauw betrokken bij het functioneren van het StudieSucces team. Zij zou graag zelf meer tijd besteden aan de leerlingenbegeleiding, maar heeft daarvoor helaas te weinig tijd'.

 • Anouk

  Anouk


  Functie: Coördinator huiswerkbegeleiding
  Hoogste opleiding: Schoolpsychologie, Universiteit van Amsterdam

  Expertises:

  • Nederlands
  • Engels
  • Wiskunde
  • Rekenen

  Lisette over Anouk: ‘Anouk staat aan het roer van StudieSucces! Anouk is een topper op het gebied van huiswerkbegeleiding, bijles Nederlands, Engels en basisschoolbegeleiding. Daarnaast kun je bij Anouk terecht voor intakegesprekken, faalangstreductietraining, brugklastraining en mentorschap. Anouk is dus een echte alleskunner! Vanwege haar achtergrond als schoolpsychologe is zij feilloos in staat om zich in jou te verplaatsen en helpt ze je de stof beter te begrijpen op jouw manier. Zij stuurt jou in de goede richting en voelt precies aan wat jouw valkuilen zijn.  Anouk maakt het leren weer leuk! Anouk is de teamcoördinator van StudieSucces en weet altijd een goede samenwerking te garanderen en ieders krachten en talenten te benutten. Verder is Anouk het gezicht van StudieSucces en het contactpunt voor leerlingen, ouders en scholen.’

 • Marjolein

  Marjolein


  Functie: Coördinator bijlessen, studiecoach en bijlesdocent

  Hoogste opleiding: Klinische psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam

  Expertises:

  • Nederlands
  • Engels
  • Wiskunde
  • Rekenen

  Marieke over Marjolein: 'Marjolein is een van onze veelzijdigste bijlesdocenten! Naast heldere uitleg in de talen Nederlands en Engels, kun je bij Marjolein ook terecht voor wiskunde. Of het nu grammatica of goniometrie is, alles wordt stap voor stap uitgelegd, waarbij de stof ook geoefend wordt.
 Naast bijlesdocent is Marjolein ook bijlescoördinator. Voor de planning en intakegesprekken voor bijlessen kun je bij haar terecht.'

 • Merel

  Merel


  Functie: Studiecoach en bijlesdocent

  Hoogste opleiding: pabo, Hogeschool Inholland Alkmaar

  Expertises:

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
  • Taal en rekenen

  Anouk over Merel: 'Merel is altijd vrolijk! Als Merel op de groep staat, is de sfeer in de huiswerkbegeleidingsgroep altijd goed! Merel heeft met elke leerling gelijk een klik; ze is naast het schoolse gebeuren ook oprecht geïnteresseerd in de leerling. Tegelijkertijd kan Merel ook heel streng zijn; zitten er meer dan 3 foutjes in het so? Grote kans dat je van Merel stof nog een keer moet leren.'

 • Reinier

  Reinier


  Functie: Bijlesdocent

  Hoogste opleiding: Electrotechniek, TU Delft; wiskunde en natuurkunde eerstegraads

  Expertises:

  • Wiskunde A,B,C en D
  • Scheikunde
  • Natuurkunde
  • Informtatiekunde

  Saskia over Reinier: ‘Reinier benaderde me ongeveer vijf jaar geleden met de vraag of wij zijn kennis op StudieSucces konden gebruiken. Reinier heeft jarenlang gewerkt bij IBM. Zijn vraag kwam als geroepen, omdat we merkten dat de vraag naar uitleg voor de bètavakken steeds groter werd. Reinier heeft zowel kennis op het gebied van wiskunde A als B (iets wat moeilijk te vinden is) en daarnaast ben ik erg blij met zijn leergierigheid. Hij verdiept zich elke zomervakantie in een nieuw onderwerp. Dit jaar is het scheikunde examen aangepast. Reinier bijt zich net zolang in de stof tot hij het beheerst. Daarnaast is het zijn doel om de leerlingen te laten zien en ervaren dat de bètavakken ontzettend leuk kunnen zijn!'

 • Amber

  Amber

 • Bo

  Bo

 • Jens

  Jens

 • Dave

  Dave

 • Linda

  Linda

 • Mylou

  Mylou

 • Laura

  Laura

Waarom wij?

Ontdek onze kwaliteiten

Persoonlijke aanpak
Niemand is standaard, daarom werken wij met een persoonlijke aanpak.

Lees meer

hbo StudieCoaches
Je wordt begeleid door bollebozen op minimaal hbo niveau!

Lees meer

Flexibele tijden
Liever 's avonds? Geen probleem! Tot 21.30 uur open!

Lees meer

Alles onder 1 dak
Onze aanpak is holistisch (totaal), daar kom je mee verder!

Lees meer


Maak contact

OpeningSTIJDEN

Ma. t/m vr. 13.30 - 19.00 uur
Tijdens schoolvakanties:
09.30 - 13.00 uur

OPENINGSTIJDEN BIJLES

Op afspraak

LocatiE

Rustenburgerweg 91
1703 RV Heerhugowaard

Contact

Telefoon: 072-531 64 75
(ma. t/m vr. 12.00 - 19.00 uur)
E-mail: info@studiesucces.nl