Er zijn veel vormen van autisme. Over het algemeen is autisme een stoornis die zich kenmerkt door een beperking in de sociale interactie, verbale en non-verbale interactie en gedragspatronen. Leerlingen met autisme ervaren leerproblemen op bepaalde vlakken, maar kunnen tegelijk excelleren op andere vlakken. Leerlingen met autisme hebben een gebrek aan centrale coherentie en vinden het vaak moeilijk om links te leggen met de stof die zij al beheersen. Ze zien de informatie niet altijd voor de functie van de context. Ze hebben daarentegen veel oog voor detail, waardoor ze de informatie gefragmenteerd verwerken. Het maken van bruggetjes in het brein is dus sterk verhinderd en dit zorgt ervoor dat leerlingen met autisme veel moeite hebben met het leren van hun schoolwerk.

StudieSucces Heerhugowaard

Bij StudieSucces hebben wij ervaren begeleiders die uw kind kunnen ondersteunen in zijn/haar leerproces en het leren omgaan met de combinatie tussen autisme en schoolwerk. Mede door onze persoonlijke aanpak kunnen wij de leerling met autisme de begeleiding bieden die het nodig heeft om zijn resultaten op school te verbeteren!

Wat we vaak zien is dat leerlingen met een bepaalde vorm van autisme moeite hebben met het maken van verslagen, het leren en toepassen van figuurlijk taalgebruik en de vraagstelling op toetsen en examens. Daaarnaast is het leren plannen van groot belang , aangezien het houvast en structuur biedt voor het leer- en maakwerk dat nogal eens als een onoverkoombare berg wordt gezien. De begeleiding die we bieden voor leerlingen met een vorm van autisme is de huiswerkbegleiding.

Onze werkwijze – Jouw weg naar betere cijfers!

De weg naar betere cijfers kent 5 stappen. Deze begint met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek brengen we de hulpvraag in kaart. We leggen onze werkwijze uitgebreid uit en bespreken ons antwoord op de hulpvraag. Het intakegesprek is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Stap 1

Stap 1

Hoge frequentie, intensieve begeleiding.

Lees meer

Stap 2

Stap 2

Hoge frequentie – minder begeleiding, meer coaching.

Lees meer

Stap 3

Stap 3

Lagere frequentie - minder begeleiding, meer coaching.

Lees meer

Stap 4

Stap 4

Lage frequentie – minder coaching, meer zelfstandigheid

Lees meer

Stap 5

Stap 5

Betere cijfers = betere prestaties = leukere schooltijd.

Lees meer

Waarom wij?

Ontdek onze kwaliteiten

Persoonlijke aanpak
Niemand is standaard, daarom werken wij met een persoonlijke aanpak.

Lees meer

hbo StudieCoaches
Je wordt begeleid door bollebozen op minimaal hbo niveau!

Lees meer

Flexibele tijden
Liever 's avonds? Geen probleem! Tot 21.30 uur open!

Lees meer

Alles onder 1 dak
Onze aanpak is holistisch (totaal), daar kom je mee verder!

Lees meer


Maak contact

OpeningSTIJDEN

Ma. t/m vr. 13.30 - 19.00 uur
Tijdens schoolvakanties:
09.30 - 13.00 uur

OPENINGSTIJDEN BIJLES

Op afspraak

LocatiE

Rustenburgerweg 91
1703 RV Heerhugowaard

Contact

Telefoon: 072-531 64 75
(ma. t/m vr. 12.00 - 19.00 uur)
E-mail: info@studiesucces.nl

We gebruiken functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. Als u doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.