Kerstvakantie 2023

Zit je kind in groep 6, 7 of 8 en vind je kind de Cito-toets spannend? Dan staan onze rekenjuffen en meesters klaar om te helpen!

Na de kerstvakantie staat op de basisschool de Cito-toets weer op de planning. Het is normaal dat je kind zenuwachtig is voor een toets zoals de Cito-toets, maar bij sommige kinderen wordt de spanning zo groot dat de kinderen belemmert worden om de toets met genoeg zelfvertrouwen te maken. Voor deze kinderen geven wij in de kerstvakantie op dinsdag 2 januari en donderdag 5 januari van 09.30 tot 11.30 een Cito-training.

De vraagstelling van Cito-toetsen is anders dan die van de reguliere methodetoetsen waardoor kinderen soms overvallen worden en niet meer weten hoe ze de vragen kunnen beantwoorden. In de training gaan we met een groepje van minimaal 3 leerlingen en maximaal 6 leerlingen op een leuke, interactieve manier oefenen met de Cito-toetsvragen en maken we op die manier de kinderen vertrouwt met de vraagstelling.

Onze ervaring is dat de kinderen na de training met veel meer zelfvertrouwen de toets zullen maken en er niet meer als een berg tegenop zien!

Wie?  Leerlingen uit groep 6, 7 of 8
Wat?  Cito-training
Waar?  Rustenburgerweg 91, Heerhugowaard
Wanneer?  De training vindt plaats op dinsdag 2 januari 2024 van 9:30 -11:30 uur of op donderdag 4 januari van 09:30-11:30.
Hoeveel kost het?  Meedoen aan de Cito-training kost 49,95 euro.
Aanmelden? Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Tijdens schoolweken

In een training van 6 lessen van elk 1 uur pakken wij in kleine groepjes van minimaal 3 en maximaal 6 leerlingen de belangrijkste onderwerpen van de Cito-toets aan.

Bij de inschrijving vragen wij naar jouw beschikbaarheid. Als wij alle inschrijvingen binnen hebben, maken wij groepjes die overeenkomen in groep, niveau en beschikbaarheid. De training eindigt met een verslag waarin wij jouw vorderingen duidelijk beschrijven, zodat ook je ouders en je leerkracht kunnen zien hoe hard je gewerkt hebt!

Wie? Leerlingen uit groep 6, 7 of 8
Wat? Cito-training
Waar? Rustenburgerweg 91, Heerhugowaard
Wanneer? De training start in de week na de kerstvakantie. De trainingsdag wordt in overleg bepaald.
Hoeveel kost het?  Meedoen aan de Cito-training kost 149,95 euro.
Aanmelden? Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.


Plan een gratis intake

Maak met ons een afspraak via onderstaande formulier:

  • MM slash DD slash JJJJ
  • indien van toepassing
  • Wij hebben interesse in:


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Iris van StudieSucces geeft bijles

Zie ook andere workshops