Hoe gaat een bijles in zijn werk?

Tip van de week

Een bijles bij StudieSucces is zo geregeld. Mocht je interesse hebben in een bijles, dan plannen we graag eerst een vrijblijvend intakegesprek in op onze locatie.
Tijdens dit gesprek leggen we uit hoe de bijles werkt en daarnaast vragen we uit waar jij tegenaan loopt.

Bijlesdocent

Het is onze taak om op basis van jouw informatie een passende bijlesdocent te vinden.

We kijken hierbij met wie je zou klikken en we kijken natuurlijk of er een dag is, waarop jullie beide zouden kunnen afspreken.

Bijvoorbeeld bijlesdocent Kay.
Kay is onze expert in Geschiedenis.

Studiecoach Kay

Je eerste bijles!

Vervolgens plannen wij de bijles in; je krijgt dan een e-mail met daarin de startdatum en tijd van je eerste bijles.

De eerste keer dat je naar de bijles toekomt, is dat waarschijnlijk een beetje spannend. Je kunt in onze hal aan de grote tafel plaatsnemen, totdat de bijlesdocent je komt ophalen. De bijlesdocent heet je welkom en stelt zichzelf voor. Vervolgens gaan jullie aan de slag met het vak waar je voor komt.

Overhoren
Toets

In de bijles werken wij toe naar de volgende toets. We leggen theorie uit, maar controleren ook goed of je de uitleg hebt begrepen. Dit doen we door samen opdrachten te maken of door de stof terug te vragen.

Een beetje huiswerk
Basiskennis
Iris geeft bijles rekenen

Evalueren

Na de eerste bijles belt onze coördinator je ouders om te vragen hoe je thuis bent gekomen en of er een klik is met de bijlesdocent. Dit vinden wij heel erg belangrijk, omdat dit een voorwaarde is voor het leren.

Ook na een week of zeven bellen wij je ouders om te evalueren hoe de bijles verloopt en of wij op de goede koers zitten om jouw doel te bereiken.