Onze top 7 van apps & websites om jou te helpen met leren

7 leertips

Inmiddels neemt het internet een hele grote plek in binnen het onderwijs. Er komen steeds meer websites en apps die je kunt gebruiken bij het leren, maar welke kun je nu het beste gebruiken?

Wij hebben onze top 7 voor je op een rijtje gezet:

Nummer 1: Wozzol

Het doel van Wozzol is om het leren van woordjes leuker en makkelijker te maken. Het voordeel van deze app is dat de focus bij Wozzol ligt op het gespreide herhalen. Wozzol spreekt je ook dagelijks toe en zorgt er hierdoor voor dat je goede leergewoontes aanleert. Wozzol is gratis te gebruiken.

Link: https://www.wozzol.nl/

wozzol

Nummer 2: Cambiumned

Dit is voor het vak Nederlands een hele handige website met uitleg en oefeningen over de verschillende onderdelen behorende bij het vak: ‘Nederlands’. Als je bijvoorbeeld hebt geleerd wat een metafoor is en je hebt de opdrachten in je boek al gemaakt, dan kun je op deze site nog meer opdrachten vinden. Er staat per opdracht ook duidelijk vermeld voor welk niveau de opdracht is.

Link: https://www.cambiumned.nl/

cambiumned

Nummer 3: Study Smart with Chris

Deze website helpt je bij het efficiënt leren van teksten. In plaats van een samenvatting waarin veel leerlingen alles overschrijven uit het boek, helpt StudySmart je met het maken van bijvoorbeeld quizvragen of een mindmap bij de leertekst. Ook geeft de website je een herinnering wanneer het tijd is om te herhalen.

Link: https://www.studysmartwithchris.com/nl/

studysmart-with-chris

Nummer 4: Focus Plant

De app: Focus Plant. In deze app zet je een timer aan wanneer je begint met leren of wanneer je ongestoord huiswerk wilt maken. Wanneer de tijd is verstreken, verdien je waterdruppels waardoor jouw planten kunnen groeien en je nieuwe planten kunt ontdekken. Wanneer je waterdruppels op zijn, moet je dus weer opnieuw gaan leren of opnieuw huiswerk maken om nieuwe waterdruppels te verdienen. Deze app zorgt er dus voor dat je op een leuke manier geconcentreerd aan het werk kan gaan.

Link: https://apps.apple.com/nl/app/focus-plant-pomodoro-forest/id1459096306

focusplant

Nummer 5: Leestrainer

Een hele handige website bomvol oefeningen voor leerlingen van de basisschool. Op de website staan ook veel Cito-oefeningen waardoor kinderen oefenen met meerkeuzevragen. Daarnaast zijn er veel oefeningen te vinden op onderwerp voor rekenen, spelling, begrijpend lezen, woordenschat en meer.

Link: https://leestrainer.nl/

citotrainer

Nummer 6: Sommenprinter

In de rekenbijlessen voor leerlingen van de basisschool willen we vaardigheden automatiseren. Deze website maakt rekenbladen met kale rekensommen. Bijvoorbeeld een aantal plussommen onder elkaar of een aantal verhoudingstabellen met procenten. Heb je een vaardigheid geleerd? Dan kun je met deze rekenbladen de vaardigheid dus inoefenen tot het een koud kunstje wordt!

Link: https://sommenprinter.nl/

sommenprinter

Nummer 7: Dualingo

Dualingo is eigenlijk een soort game waarmee je elke dag in 5 minuten een taal bijspijkert. Het is enorm goed voor je woordenschat en nog leuk ook! De app maakt veel gebruik van herhaling. Toch is het helemaal niet saai, omdat elke opdracht weer anders is: de ene keer vul je een woordje in de zin, soms moet je iets nazeggen en een andere keer krijg je een quizvraag en zo speel je het niveau uit.

Link: https://nl-nl.duolingo.com/

duolingo